تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/03/21 - 11:05
کد خبر: 537718

رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح کردند؛

نماینده باید خود را پاسخگو در قبال خدا و قانون بداند/ انقلابی‌گری فقط سروصدا کردن نیست

نماینده باید خود را پاسخگو در قبال خدا و قانون بداند/ انقلابی‌گری فقط سروصدا کردن نیست

رهبر معظم انقلاب صبح امروز در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مجالس قانون‌گذاری دنیا را از لحاظ وزن حقوقی مشابه دانستند اما تأکید کردند: معیار اصلی قضاوت درباره مجالس جهان، وزن حقیقی یعنی «اهداف، جهت حرکت و مواضع» مجالس است که از این بُعد، جایگاه و شأن مجلس شورای اسلامی در جهان بی‌نظیر است و البته دوام و بقای این جایگاه وزین و پر شرافت، الزامات و بایدها و نبایدهایی دارد که نمایندگان مجلس باید به آنها متعهد باشند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ رئیس و نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، صبح امروز (چهارشنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

ورود رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی(ره) و آغاز دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی

روایت نصب شده در حسینیه امام خمینی (ره) در دیدار نمایندگان با رهبر انقلاب اسلامی

‌لحظاتی از تلاوت قرآن کریم توسط آقای سعید پرویزی قاری بین‌المللی قرآن

در ابتدای این دیدار آقای قالیباف رئیس مجلس دوازدهم به بیان مهمترین اقدامات منتخبان ملت در سال گذشته و برنامه‌های آتی قوه مقننه پرداخت و گفت: مبنای ما در همکاری مسئولانه با دولت، سیاست‌های کلی نظام و تلاش برای تحقق برنامه هفتم توسعه است.

آقای قالیباف نظارت مجلس بر حوزه «تنظیم بازار» را ابزار بهبود اداره کشور برشمرد و گفت: «تداوم اجرای طرح کالابرگ به منظور حفظ قدرت خرید»، «کنترل نرخ ارز و تأمین ارز تولید»، «حل مسئله ناترازی انرژی» و «چاره‌جویی برای کاهش فشار هزینه‌های مسکن»، ۴ کارویژه و اولویت مشترک دولت و مجلس برای حل مشکلات مردم است.

رئیس مجلس همچنین با اشاره اهمیت قانون اقدام راهبردی در صیانت از منافع ملی و حمایت مجلس از مواضع عزتمندانه دستگاه دیپلماسی کشور در جریان مذاکرات مسقط، گفت: «تصویب قانون مالیات بر سوداگری»، «تصویب کلیات طرح ملی هوش مصنوعی»، «تنقیح قوانین با بهره‌گیری از سامانه قانون یار و ابزارهای هوشمند»، «اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان» و «ساماندهی هوشمند در حوزه بودجه‌ریزی و نظارت مالی کشور» از جمله اقدامات مجلس دوازدهم بوده است.

حسابرسی کامل دیوان محاسبات از شرکت‌های دولتی، حضور فعال نمایندگان در عرصه دیپلماسی پارلمانی و ارتباط مستمر و مستقیم با اقشار مختلف مردم در سراسر کشور از دیگر محورهای گزارش آقای قالیباف بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در آغاز سخنانشان عید سعید غدیر را برای همه عالم اسلام حقیقتاً بزرگ و حاوی مضامین وسیع معرفت اسلامی خواندند و این روز خجسته و همچنین میلاد امام هادی را به ملت بزرگ و شریف ایران تبریک گفتند.

مجلس شورای اسلامی در ایران اسلامی نشانگر شأن و جایگاه حقیقی این مجلس است

رهبر انقلاب، شأن حقوقی مجالس قانون‌گذاری دنیا را مشابه یکدیگر و ناشی از شأن عظیم قانون دانستند و افزودند: قانون، شرط اساسی حیات اجتماعی بشر است و از لحاظ عقلایی، قوانینی که با خرد جمعی و به دست منتخبان یک ملت وضع می‌شوند، اعتبار و ارزش والاتری دارند.

رهبر انقلاب وزن حقیقی مجالس جهان را برخلاف وزن حقوقی آنها، متفاوت خواندند و گفتند: جایگاه و اعتبار مجلسی که «متکی بر دین و متشکل از انسان‌های متقی و پاکدست بوده و همّتش بر عدالت و حمایت از ضعفا و ایستادگی در مقابل زورگویان» استوار است، با جایگاه مجلسی که «از افراد لااُبالی تشکیل شده و کارش کمک به ظلم و تبعیض و فاصله طبقاتی و حمایت از جنایتکارانی مثل قاتلین غزه» است، از زمین تا آسمان تفاوت دارد.

نماینده باید خود را پاسخگو در قبال خدا و قانون بداند

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: با این ملاک و معیار اساسی، جایگاه مجلس شورای اسلامی و شأن نمایندگان منتخب ملت ایران در میان مجالس دنیا نظیر ندارد و به علت همین امتیازات است که امام(ره) مجلس را عصاره فضائل ملت می‌نامید.

ایشان با اشاره به عملکرد و گرایش‌های متفاوت سیاسی دوره‌های مختلف مجلس، گفتند: با وجود این، جایگاه برجسته و ممتازِ مجلس شورای اسلامی در مجموع با همه مجالس دنیا فرق می‌کند و احترام به آن جزو وظایف همگانی است.

رهبر انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی را مبنائاً، محل عبادت و «مسجدی برپاشده براساس تقوا» خواندند و افزودند: در پرتو طبیعت شریف و پاکیزه مجلس شورای اسلامی، هر فکر و کار و تلاش و قانون‌گذاری در آن نوعی عبادت است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین در نکته‌ای مهم تأکید کردند: این شرافت و پاکیزگی و جایگاه بی‌همتا البته به خودی خود بقا و ادامه نمی‌یابد؛ بلکه باید آن را با عمل به الزامات و بایدها و نبایدها حفظ و اداره کرد که مسئولیت این امر بسیار مهم، برعهده نمایندگان مجلس است.

رهبر انقلاب با تبریک ریاست مجدد آقای قالیباف بر مجلس، به بیان بایدها و نبایدهای حفظ شأن حقیقی مجلس پرداختند و گفتند: نماینده باید خود را در مقابل خدا و قانون پاسخگو بداند و در پی جلب رضای پروردگار و تأمین مصالح کشور باشد و تسلیم تعارض منافع نشود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بیان نکته دیگری از الزامات حفظ شأن حقیقی مجلس با تأکید بر اینکه سخنان نمایندگان باید نشان‌دهنده عقلانیت و پایبندی به اصول انقلاب باشد، گفتند: خوش‌آمدن یا نیامدن دیگران در فلان گوشه دنیا نباید روی حرف ما اثرگذار باشد بلکه باید پایبندی به اصول و آرمانها در سخنان نمایندگان برجسته و نشانه عزم و اقتدار و اراده ملی باشد.

ایشان ایستادگی و صراحت بی‌بدیل ملت ایران در مقابل یاوه‌گویی‌ها و تحمیل‌گری قدرتهای بزرگ و حضور پر شور و انبوه مردم در مراسم سالگرد ارتحال امام بزرگوار و راهپیمایی ۲۲ بهمن -با وجود تبلیغات بی‌شمار علیه امام و انقلاب- را نشانه‌هایی آشکار از اقتدار و عزم جزم ملی برشمردند و افزودند: این اقتدار باید در مواضع نمایندگان و رد و قبول قوانین و اشخاص دیده شود که البته این خصوصیات تا حد زیادی در مجلس وجود دارد.

یکی از مصادیق همکاری مجلس با دولت کاهش احضار مسئولان دولتی به مجلس و کاهش سوال از آنها است

رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه حفظ انسجام ملی امروز لازم‌تر از همیشه و طرح اختلافات «سلیقه‌ای و سیاسی و کاری» به شکل دعوا و یقه‌گیری زیان‌بارتر از هر زمانی است، افزودند: همچنانکه مکرر گفته‌ایم از کشور در مسائل اساسی باید صدای واحد بیرون بیاید و ملت و مجموعه سیاسی و مدیریتی کشور همچون ید واحده باشند.

ایشان هماهنگی و جلسات مشترک رؤسای قوا را زمینه‌ای مناسب برای حل مسائل کشور دانستند و افزودند: بر خلاف برخی دوره‌ها که از توصیه‌ها برای حل مسائل در جلسات و نکشاندن اختلافات به فضای عمومی استقبال خوبی نمی‌شد، امروز همگرایی نسبی بین قوا وجود دارد که باید با حفظ آن از جبهه‌بندی و تبدیل شدن بلندگوی مجلس به ابزار انعکاس اختلاف جلوگیری کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بیان برخی توصیه‌های مصداقی، همزمانی آغاز به کار مجلس دوازدهم با آغاز برنامه هفتم را فرصتی برای پیگیری مجدانه آن دانستند و با ابراز ناخرسندی از تحقق نیافتن مطلوب برنامه‌های سابق گفتند: میزان تحقق برنامه هفتم حداقل باید ۹۰ درصد باشد. البته اجرای بند بند برنامه احتیاج به قانون و مقررات دارد که باید این نیاز در مجلس تأمین شود.

ایشان با تأکید بر پیگیری مسئله مهم تنقیح قوانین، نمایندگان را به حضور فعال و همراه با آمادگی و مطالعه در جلسات صحن علنی و کمیسیون‌های مجلس توصیه کردند و گفتند: توصیه دیگر، همکاری با دولت است که یکی از انواع همکاری، پرهیز از مشغول کردن مسئولان دولتی با کثرت سؤال و احضار به مجلس است که این مسئله جزو شکایت‌های دولت‌های قبل و کنونی است.

رهبر انقلاب با تأکید بر حق مجلس در سؤال و احضار وزیران و یا تحقیق و تفحص از دستگاههای دولتی در موارد متکی به گزارش‌های رسمی و معتبر افزودند: در اقدامات نظارتی فقط به موارد ضروری و لازم اکتفا کنید.

 ایشان دستکاری زیاد لوایح اقتصادی در مجلس را باعث از بین رفتن شاکله آنها دانستند و گفتند: شاکله لایحه بودجه نیز باید محفوظ بماند که این به معنی نادیده گرفتن حق مجلس در اصلاح ایرادهای لایحه دولت نیست اما شاکله آن حفظ شود و از وارد کردن منابع و درآمدهای غیرواقعی و غیرقابل تحقق در بودجه پرهیز شود.

مراقب باشید در فهم انقلابی‌گری دچار خطا نشوید/ انقلابی‌گری فقط سروصدا کردن نیست

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بیان الزامی دیگر برای حفظ شأن برجسته مجلس شورای اسلامی با تأکید بر توصیه همیشگی مبنی بر ضرورت مشی انقلابی، خاطرنشان کردند: مجلس، مجلس انقلاب است اما انقلابی‌گری فقط سر و صدا کردن نیست و در فهم انقلابی‌گری مراقب باشید خطا صورت نگیرد.

ایشان انقلابی‌گری را حرکت در مسیر آرمان‌های انقلاب و جلوگیری از تخطی از آنها، شجاعت و صراحت در ابراز «درست، غیر اهانت‌آمیز و محترمانه» عقیده و دخالت ندادن مطلق اغراض شخصی و سلایق سیاسی در مسائل کاری خواندند و گفتند: همچنان‌که امام بزرگوار فرمودند، عالم محضر خدا است و با این نگاه باید در پی جلب رضای الهی باشیم و مواضع انقلاب را قاطعانه و با شجاعت بیان و در تصمیم‌گیری‌ها دنبال کنیم.

رهبر انقلاب، واکنش یکپارچه، قوی و محکم به اظهارات نابخردانه یا اتهام‌آمیز علیه جمهوری اسلامی را از دیگر وظایف نمایندگان و مصداقی از انقلابی‌گری برشمردند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کلاس‌های دانشگاه علم و فرهنگ تا پایان اسفند مجازی شد
حضور خانواده مرحوم محمدمهدی محمدی در دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشگاه خواجه نصیر از گردهمایی‌های دانشجویی با هر گرایش حمایت می‌کند
غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
از راه‌اندازی مرکز مشاوره تا اجرای ۲ پروژه مسکن توسط شهرداری
پزشکیان: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع متقابل است
ملوان از عزیزی و خلیل‌زاده به کمیته انضباطی شکایت کرد
واکنش حماس به اقدام شنیع صهیونیست‌ها در آتش زدن مسجدی در کرانه باختری
پیروزی سپاهان برابر استقلال خوزستان
شایعه بازداشت دانشجویان بوعلی‌سینا تکذیب شد
بیانیه ۲۰ کشور اسلامی و اروپایی درمحکومیت سلطه اسرائیل بر کرانه باختری
زاکانی: هرکس وقایع دی‌ماه را درونی کند، جاده صاف‌کن آمریکا است
فرماندار عسلویه: کمبودهای مراکز تفریحی و اقامتی رفع شود
چند نکته مهم تغذیه‌ای به نوجوانان روزه‌دار
اعتکاف به سبک«حالت پرواز»/ خاموش کردن صدای دنیا و اوج گرفتن در بندگی
چرخش خطرناک در اشغال کرانه باختری چرخش خطرناک در اشغال کرانه باختری
پزشکیان: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع متقابل است
بیانیه ۲۰ کشور اسلامی و اروپایی درمحکومیت سلطه اسرائیل بر کرانه باختری بیانیه ۲۰ کشور اسلامی و اروپایی درمحکومیت سلطه اسرائیل بر کرانه باختری
پیروزی سپاهان برابر استقلال خوزستان/ بازگشت زردها به نزدیکی صدر
مماشات با دانشجونمای خشونت‌طلب؛ نسخه‌ای که جواب نمی‌دهد
رؤسای دانشگاه‌ها با سعه‌صدر با دانشجویان تعامل داشته باشند
دانشگاه خواجه نصیر از گردهمایی‌های دانشجویی با هر گرایش حمایت می‌کند
مماشات با دانشجونمای خشونت‌طلب؛ نسخه‌ای که جواب نمی‌دهد
نتایج نهایی تکمیل ظرفیت کاردانی فنی حرفه‌ای ۱۴۰۴ اعلام شد
ارسال پیامک ممنوع‌الورود شدن به تعدادی از دانشجویان شریف
ثبت نام ارزاق صبحانه دانشجویی برای ساکنان خوابگاه‌های دانشگاه علامه
تجمع دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد
تداوم آموزش حضوری در دانشگاه شریف
نتایج نهایی پذیرش بدون آزمون نوبت بهمن ۱۴۰۴ دانشگاه‌ها اعلام شد
پرتاب سنگ و چاقو توسط ساختارشکنان در دانشگاه شریف
دشمن دانشگاه مجازی می‌خواهد؛ ما نمی‌گذاریم
بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه شریف پیرامون اتفاقات روز گذشته
هشدار کمیته انضباطی دانشگاه علم و صنعت به دانشجویان درباره هنجارشکنی
جزئیات اسکان دانشجویان دکتری وزارت بهداشت تربیت مدرس در خوابگاه
آغاز ثبت نام جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد
تسهیلات رفاهی دستیاران پزشکی در ۱۴۰۵
انتخاب واحد تکمیلی در دانشگاه آزاد آغاز شد
وزارت علوم مجاز بودن غیبت دانشجویان تا پایان سال جاری را تکذیب کرد
تکذیب خبر اختیاری‌ شدن حضور در کلاس‌های درس دانشگاه شهید بهشتی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top